Muu kirkkovuosi

Neulo Yhteisvastuu-tiskirätti

Yhteisvastuu-keräys käynnistyy helmikuun alussa. Askarteluideaksi kerhoihin Yhteisvastuun logolla varustettu neuleohje: tiskirätti. Rätin voi tehdä omaan käyttöön tai myyntiin Yhteisvastuu-myyjäisiin, jolloin sen tuotolla tuetaan Guatemalan ja Suomen avuntarvitsijoita. Liitteissä on ohje sekä suomen- että ruotsinkielellä.

YV2014-tiskiratti.pdf

GA2014-disktrasa.pdf

Lakkaa pärjäämästä

Väestöliiton verkkosivuilla vuoden alussa julkaistu blogi antaa hyviä aineksia pärjäämistä ja avun pyytämistä koskevan hartauden suunnitteluun. Sopii vaikkapa lähimmäisenrakkauden teeman pohdintaan. 

Helsingin Tuomiokirkko uudessa valossa

Lux Helsinki valotaidefestivaali tapahtuu Helsingissä 8.1.2014 asti. Festivaalilla nähdään muun muassa Tuomiokirkkoon ulkopuolelta heijastettu valo- ja äänitaideteos Corazon . Tuomiokirkon teos tarjoaa mielenkiintoisen iltaisen retkikohteen, ja mikäli et itse pääse paikalle, voi valokuvaa teoksesta käyttää katseenvangitsijana erilaisiin lähimmäisenrakkaudesta ja valosta kertovissa hartauksissa.

 

Rukousviikko kutsuu kristittyjen yhteyteen

Kristittyjen ykseyden rukousviikkoa vietetään ympäri maailmaa 18.-25.1. Vuoden 2014 materiaalin ovat koonneet kanadalaiset kristityt ja se perustuu 1. Korinttolaiskirjeen tekstiin 1: 1-17.

Päiväkohtaisista teksteistä ja kuvista löydät aineksia niin työntekijöiden omaan kuin nuorten ja lastenkin hiljentymiseen. Pienempiä varten aineiston valmiita hartauksia täytyy vähän soveltaa. 

Aineistovihkossa on viikon tekstit kokonaisuudessaan, työskentelyjä ja tasavallan presidentin kirjoittama rukouspäiväjulistus, jossa on ajattelemisen aihetta. 

Ekumeenisen rukousviikon merkeissä järjestetään monia ekumeenisia tapahtumia eri paikkakunnilla. Viikko tarjoaakin hyvän mahdollisuuden tarkastella eri kristittyjen välisiä tapoja ja tutustua naapureihin ekumenian hengessä. Voisiko kerhoon tai nuorten iltaan ottaa aiheeksi tutustumisen toisen kirkkokunnan tapoihin? Tai voisiko kutsua vieraaksi monikulttuurisen perheen tai toisen kirkkokunnan jäsenen?